Oamenii sănătoși își satisfac nevoia de lichide atunci când sunt însetați și când consumă lichide în timpul meselor. Cele mai multe dintre nevoile de fluide sunt satisfăcute prin consumul de apă și consumul de alte băuturi. Cu toate acestea, puteți obține unele fluide prin intermediul alimentelor pe care le consumați. De exemplu, supele de roșii și alte alimente cu conținut ridicat de apă, cum ar fi țelina, roșiile sau pepenii pot contribui la consumul de lichide.

Consumul unei cantități suficiente de apă in fiecare zi este importantă pentru sănătatea ta!

 

Noțiuni de bază a consumului de apă

apa 2

Apa ajută corpul:
Să păstreze o temperatură normală
La funcționarea sănătoasă a articulațiilor
La protejarea măduvei spinării și a altor țesuturi sensibile
La eliminarea toxinelor prin urinare, transpirație și tranzitul intestinal

Corpul tău are nevoie de mai multă apă atunci când :
Temperatura mediului este ridicată
Faci mai multă activitate fizică
Ai febră
Ai diaree sau vărsături

Dacă crezi că nu consumi suficientă apă, aceste recomandări pot ajuta:
Este bine să ai o sticla de apă la tine pentru a-ți satisface setea atunci când ești la muncă sau când te deplasezi mult.
Congelează sticle de apă, în condiții de siguranță. Ia o sticlă cu tine pentru a avea apă rece ca gheața pe tot parcursul zilei.
Alege apa în locul băuturilor îndulcite cu zahăr. Acest lucru poate ajuta în reglarea  greutății. O cantitate de apă, aproximativ 500 ml, care înlocuiește aceeași cantitate de băuturi îndulcite, înseamnă cu aproximativ 240 de calorii mai puțin pentru corpul tău. Un exemplu de abordare sănătoasă a consumului de lichide ar fi ca în timpul școlii elevii să aibă acces la apă potabilă ca alternativă la băuturile îndulcite cu zahăr.
Alege să bei apă atunci când nu mănânci acasă. În general, veți economisi bani și vei reduce asimilarea de calorii.
Adaugă o felie de limă sau de lămâie în apa care o bei. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea gustului și te va ajuta să bei mai multă apă decât de obicei.

Foto: www.photorack.net
Sursa articol: www.cdc.gov

 
 
 
 
Back to top