Este important pentru corpul tau să consumi multe lichide în fiecare zi. Apa te ajută să digeri alimentele, să absorbi nutrienti si să elimini ,,deșeurile neutilizate,,. Pentru a complica și mai mult lucrurile, unele medicamente ar putea crește nevoile organismului de a consuma mai multe fluide. Consumul suficient de lichide în fiecare zi este esențial dacă faci mișcare în mod regulat. Cu toate acestea se recomandă să verifici împreună cu medicul tău cantitatea de lichide consumată zilnic și nevoia de a ajusta consumul de lichide în cazul în care acest consum trebuie crescut sau scăzut.

Cu vârsta,unii oameni pot pierde sensul de sete !

 

Recomandări în consumul de lichide

apa 1

Încearcă să consumi lichide pe parcursul zilei.
Bea câte puțin dintr-un pahar de apă, lapte, suc în timpul gustărilor dintre mese.
O ceașcă de supă cu conținut scăzut de grăsime poate fi gustarea de după-amiază.
Bea un pahar plin cu apă, dacă trebuie să iei o pastilă. Bea un pahar de apă înainte de a face mișcare sau de a merge pe jos la plimbare, în special într-o zi fierbinte.
Amintește-ți că apa este o alegere bună, fără calorii, pentru a-ți asigura necesarul de lichide pentru rutina zilnică.
Bea lapte cu conținut scăzut de grăsime sau lapte degresat ori alte băuturi fără adaos de zahăr.
Dacă bei băuturi alcoolice, fă acest lucru cu atenție și cu moderatie. Asta înseamnă un pahar pe zi, de băutură cu conținut de alcool, pentru femei și de până la două pahare pentru bărbați.
Nu te opri din consumul de lichide dacă ai o problemă de control urinar. Discută cu medicul tău despre tratamentul adecvat pentru această problemă.

Foto: www.photorack.net
Sursa articol: https://go4life.nia.nih.gov

 
 
 
 
Back to top