Mișcarea aduce beneficii imense sănătății fizice și conform cercetătorilor din domeniul sănătății, îmbunătățește starea de bine și din punct de vedere mental. Este important să se identifice activitatea fizică potrivită fiecărei persoane în funcție de vârstă, resurse, potențial și preferință.
      Modificările chimice la nivelul creierului generează o reacție în lanț care îmbunătațește starea de spirit, stima de sine, autocontrolul, sistemul imunitar, ceea ce duce la efecte benefice asupra sănătății, are efecte pozitive asupra depresiei, anxietății, izolării sociale etc. precum și efecte benefice asupra longevității.

 

Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăiești.

Jim Rohn

 

30 minute

sportSpecialiștii din domeniul sănătății recomandă ca de câteva ori pe săptămână să se acorde timp pentru exerciții fizice sau sporturile preferate. Este important ca activitatea fizică să aibă caracter permanent, să depășească cel puțin 30 de minute pentru a obține beneficiile efectelor imediate și frecvența să fie de câteva ori pe săptămână pentru a obține beneficii pe termen lung.

 

Siguranța în activitatea fizică

sport gantere manusiPentru a obține maximul de beneficii și pentru a evita disconfortul este important să știm ce presupune activitate fizică pe care o alegem și este bine ca alegerea să se facă în primul rând în funcție de starea de sănătate. Exercițiile fizice trebuie să se desfășoare în condiții de siguranță pentru cei care le practică de aceea se recomandă ca decizia de a practica o anumită forma de activitate fizică să se facă după o informare completă și corectă.

 

Sănătate Orientală

sport yogaYoga, Tai chi-ul dar si Taolu, Neigong și Qigong, forme ale Tai Chi-ului, au fost studiate iar cercetările din domeniul medicinei au ajuns la concluzia că practicarea acestor tipuri de exerciții aduc beneficii sănătății fizice și mentale, prelungesc viața și ajută la obținerea echilibrului interior.

 

 

 

 

Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top