O dietă sănătoasă este cea care ajută la menținerea și la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Ea susține nevoile energetice ale organismului și oferă, pentru nutriția umană, un mod de sănătos și echilibrat de a mânca fără expunere la toxicitate sau la creșterea excesivă în greutate datorată consumului unor cantități excesive de alimente.

Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea.

Hipocrate

 

Dieta sănătoasă

alimentatie sanatoasaÎn cazul în care lipsa de calorii nu este o problemă, o dietă echilibrată în mod corespunzător (corelată cu exercițiile fizice), este considerată a fi importantă pentru reducerea riscurilor de apariție unor afecțiuni cum ar fi obezitatea, bolile de inima, diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și cancerul.

 

Alimentația echilibrată - un pas spre sănătate

alimentatie sanatoasa 1Alimentația echilibrată oferă organismului elemente nutriționale esențiale: lichide, aminoacizi esențiali adecvați oferiți de proteine, acizi grași esențiali, vitamine, minerale și caloriile adecvate. Cerințele necesare pentru o dietă sănătoasă pot fi îndeplinite de o varietate de alimente care au ca sursă de proveniență plantele și animalele. O importanță deosebită în alimentație este tipul de alimente care le consumăm precum și modurile de preparare, cantitățile consumate și orarul meselor.

 

Un secret care asigură o alimentație sănătoasă - informația

alimentatie sanatoasa 2Diferite ghiduri de nutriție sunt publicate de către instituții medicale și guvernamentale pentru a educa publicul cu privire la ceea ce ei ar trebui să mănânce, promovând astfel sănătatea. Etichetele produselor care conțin informații nutritionale sunt, de asemenea, obligatorii în majoritatea țărilor, pentru a permite consumatorilor să aleagă alimentele bazate pe componentele relevante pentru sănătate.

 

 

Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top