Primele sfaturi dietetice înregistrate, sculptate într-o tabletă babiloniană de piatră în jurul anului 2500 î.e.n., avertizează pe cei cu dureri în interior să evite consumul de ceapă timp de trei zile. Scorbutul, mai târziu dovedit a fi un deficit de vitamina C, a fost descris pentru prima dată în 1500 î.e.n. în papirusurile egiptene, Papyrus Ebers.
      Conform afirmațiilor lui Walter Gratzer, studiile despre nutritie, au început probabil în timpul secolului al 6-lea î.e.n. în China.
Produsele alimentare au fost clasificate în "fierbinte" (de exemplu, carnea, sângele, ghimbirul și condimentele iuți) și "reci" (legume verzi), în China, India, Malaya, si Persia.
      Descrierea stărilor în care se afla o persoană din punct de vedere medical a fost dezvoltată, probabil, prima dată în China alături de conceptul QI. Medicul Ho a concluzionat că bolile sunt cauzate de deficiențe de elemente (Wu Xing: foc, apă, pamânt, lemn și metal), și a clasificat bolile conform dietele prescrise.
      Aproape în același timp, în Italia, Alcmaeon din Croton (grec) scrie despre importanța de a menține un echilibru între ceea ce intră în corpul uman și ceea ce iese din corpul uman, și a avertizat că un dezechilibru ar provoca boli ca obezitatea sau emacierea (slăbire pronunțată).
      În jurul anului de 475 î.e.n. Anaxagoras a declarat că produsele alimentare sunt absorbite de corpul uman și, prin urmare, conțin "homeomerics" (componente generative), sugerând existența de elemente nutritive.
      În jurul anului 400 î.e.n. Hippocrate, care este cunoscut ca obez și a fost preocupat de obezitate, obezitate care se pare că era o afecțune medicală comună în sudul Europei la momentul respectiv, a spus: "să fie hrana medicamentul vostru și medicamentul să fie hrana voastră." Cartea, care este încă atribuită lui, Corpus Hippocraticum, face apel la moderație și exerciții fizice susținute.

Alimentele voastre să fie medicamente şi medicamentele voastre să fie alimente.

Hipocrate

 

Ce este nutriția

corp nutritie

Nutriția, menționată uneori și ca alimentație sau hrănire, se referă la modul de  aprovizionarea a celulelor și a organismelor cu materialele necesare, materiale sub forma de substanțe în stare naturală sau preparate sub diferite forme pentru a susține viața. Multe probleme comune de sănătate pot fi prevenite sau atenuate cu un regim alimentar sănătos. 

Consultă un specialist în nutriție

corp nutritie 2

Nutriționiștii sunt profesioniști din domeniul sănătății care se specializează în alimentație umană, diete, etc. Ei sunt pregătiți pentru a oferi persoanelor și instituțiilor, în condiții de siguranță bazate pe dovezi științifice, sfaturi dietetice și strategii de gestionare și ameliorare în materie de sănătate și de boală. 

Acordă atenție nutritiei tale

corp nutritie 4O dietă dezechilibrată, săracă în elementele nutriționale adecvate fiziologiei unei ființe umane poate avea un impact dăunător asupra sănătății, cauzând boli cum ar fi scorbut, beriberi și malnutriție cronică. Deasemenea, excesele pot provoca obezitate sau boli cronice sistematice comune ca bolile cardiovasculare, diabet, osteoporoză etc.

 

 

Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top