Stresul face parte din viețile tuturor și poate afecta negativ starea de bine personală mai mult decât ne imaginăm, dacă nu îl gestionăm în avantajul nostru.
      Există mai multe modalități prin care se poate gestiona stresul, cum ar fi exerciții fizice, diferite tehnici de relaxare, consiliere și activități recreative. O modalitate foarte bună de a gestiona stresul de zi cu zi este de a face regulat exerciții fizice sau a încerca în fiecare zi să îți faci o supriză plăcută.
      Se poate încerca, de asemenea, o tehnică de relaxare musculară progresivă care elimină din stres prin sentimentul de liniște și de relaxare a întregului corp.

Stresul poate fi definit ca totalitatea conflictelor personale sau sociale ale individului care nu își găsesc soluția pe moment.

Paul Frasse

 

 

 

Poți invinge stresul

managementul stresului 2Stresul cronic poate avea o serie de efecte secundare negative ca: oboseală extremă, predispoziție sporită la boli, vindecare întârziată atunci când suntem bolnavi, precum și o serie de comportamente - automedicație, abuzul de droguri și alcool, alimentație defectuoasă - și simptome fiziologice și psihologice similare care ne afectează starea de bine.

Poți controla stresul

managementul stresului 1Simptomele de stres cronic pot varia de la anxietate, depresie, izolare socială, dureri de cap, dureri abdominale sau lipsa de somn până la dureri de spate și dificultăți de concentrare. Alte simptome includ: hipertensiune, hemoroizi, varice, atacuri sau tulburare de panică și bolile cardiovasculare.

Poți începe acum lupta antistres

managementul stresului 3Decizia personală de a aborda tehnici și metode de gestionare a stresului înseamnă primul pas spre revenirea la starea de bine și menținerea stării de bine, fiind un proces activ în decursul căruia nivelul de stres va scădea treptat și viața se va îmbunătății.

 

 

 

 

Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top