Fericirea o poți găsi oriunde în jurul tău și este mai ușor de găsit dacă nu îi subestimezi importanța pe care o are în viața ta de zi cu zi, în sănătatea ta, în relațiile tale, în profesia ta și mai ales atunci cand te confrunți cu situații stresante. Poți trăi sentimentul de fericire și poți experimenta emoții puternice care te fac fericit și, fie că este ceva de moment sau este de lungă durată, ceea ce simți și ceea ce contribuie la starea de bine este ... fericirea. Un zâmbet, o surpriză plăcută, o duminică petrecută cu cei dragi îți pot aduce fericirea.

Un om este nefericit pentru că nu știe că este fericit, acesta este singurul motiv, oricine descoperă acest lucru devine imediat fericit.

Feodor Mihailovici Dostoievski

 

Fericirea este zâmbet

sanatate fericire 2Atunci când, cu toate că trăim într-o societate guvernată de viteză, ne oprim să ne bucurăm de evenimentele obișnuite din viața noastră, să trăim cât se poate de intens momentele plăcute ce apar pe parcursul unei zile obișnuite, atunci trăim momente fericite care îmbunătățesc funcționalitatea noastră și în urma acestor experiențe trăirile care au legătura cu stresul, anxietatea sau depresia sunt reduse.

 

Fericirea o poți atinge oricând

sanatate fericire 3Fericirea este o stare mentală de bine, fiind caracterizată de emoții pozitive sau plăcute, de la mulțumire la bucurie intensă. Diferite abordări biologice, psihologice, religioase și filozofice s-au străduit să definească fericirea și să identifice sursele sale. Diverse grupuri de cercetare, inclusiv psihologia pozitivă, au facut eforturi pentru a aplica o metodă științifică de a răspunde la întrebări despre ceea ce este „fericirea” și cum am putea să o atingem.

 

Fericirea are doar o limită: infinitul

sanate fericire

Fericirea este unică, naturală și are în ea căldura infinitului. Fericirea este uneori mai mult decat chimie, mai puțin decât știința. Este momentul în care, cel mai mic fir verde de iarbă sau cea mai rapidă și fină atingere, te face să simți starea de bine. Ploaia, soarele, pădurea, fulgul de zăpadă, cei din jurul tău, tu...

 

 

 

 

Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top