Atunci când cheltuim ținând cont doar de impulsulurile de moment, trăim stări de gratificare instantanee, însă pe termen lung acest stil de abordare a cheltuielilor poate să devină un factor de stres care afectează negativ bunăstarea și afectează atingerea obiectivelor financiare, nu numai pe termen scurt ci și pe termen lung.

Dacă nu știi cum să ai grijă de bani, banii vor sta departe de tine.

Robert T. Kiyosaki

 

Personalizarea cheltuielilor

cheltuie repsonsabilModul în care cheltuim trebuie să reflecte un grad de gestionare a resurselor financiare la care avem acces, în care un potențial viitor sigur din punct de vedere financiar să fie prioritar față de majoritatea nevoilor imediate dar cu un grad scăzut de importanță.
Este important să se construiască o strategie, caracteristică fiecărei persoane în parte, în funcție de nevoile și resursele ei, care să ajute în gestionarea și organizarea cheltuielilor și astfel să se evite cât mai mult posibil stresul și disconfortul financiar.

 

Atenție

cheltuie responsabil 2Protecția datelor personale înseamnă atenție crescută în legătura cu informațiile, genul de informații care le oferim atunci când navigăm pe internet, când facem cumpărături, când interacționăm cu cei din jurul nostru. Este normal să cerem lămuriri și să verificăm în ce mod și de către cine sunt utilizate datele noastre. Verificarea chitanțelor, a sumelor plătite, a facturilor și a tuturor documentelor finaciare cu care intrăm în contact precum și a extrasele de cont ne ajută să identificăm la timp eventualele erori în cazul unor plăti greșite care ne pot pune în pericol  bugetul.

 

Securitate

cheltuie responsabil 1Cumpărăturile și plățile on-line se recomandă să se facă în condiții de siguranță accesând site-uri care sunt sigure și evitând site-urile care promit prețuri și reduceri care sfidează realitatea.

Securitatea dispozitivelor și a conexiunilor internet prin care facem plățile on-line trebuie să respecte un anumit standard ( software dedicat protecției, actualizarea softurilor, utilizarea de softuri cu licenta etc.).

Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top