Astăzi, foarte mulți oameni se gândesc să înceapă propria afacere sau să desfășoare o activitate pe cont propriu și mulți dintre aceștia reușesc să își pună ideile în aplicare. Dar nu trebuie uitat ca propria afacere înseamnă un volum mare de muncă, o cantitate suficientă de stres și un grad de risc financiar. Înseamnă că ne asumăm simultan satisfacții și responsabilități la un alt nivel decât cel precedent inițierii unei activități pe cont propriu, a unei afaceri.
      Înainte de a face un pas important în această privință se recomandă să se ia în considerare răspunsurile sincere la câteva întrebări. În cazul în care se consideră necesare și alte întrebari înseamnă că sunteți pe drumul cel bun.

În fiecare dimineață când mă trezesc, mă uit pe lista Forbes pentru a afla dacă am ajuns printre cei mai bogați oameni din America. Dacă nu apar pe lista, mă duc la muncă.

Robert Orben

 

Studiu

afacere buna

Prima întrebare din cadrul autoevaluării se referă la resursele profesionale și resursele finaciare ale întreprinzătorului precum și gradul de risc financiar la care se poate expune. Să te implici în activități pe care nu le cunoști sau să îți joci norocul pe o singură carte nu sunt idei care pot ajuta în afaceri. Studiază domeniul asupra căruia ți-ai îndreptat atenția, dacă este necesar obține calificări, calculează atent resursele finaciare în raport cu gradul de risc. Scopul este prosperitatea și nu acumularea de probleme care să reducă starea de de bine.

 

Fiabilitate

afacere buna 1

O altă întrebare este în legătura cu ceea ce se vrea a se oferi pe piață, fie serviciu sau produs. Un studiu al pieții ajută la identificarea oportunităților și crearea unei strategii cu o șansă mai mare de succes sau,  în unele cazuri, reconsiderarea tipului de activitate sau a tipului de afacere care făcea obiectul primelor idei. Se pot identifica elemente care ajută la construirea unei oferte ce ar putea să satisfacă cerințele pieții de la momentul respectiv asigurând o șansă mai bună inițiativei.

 

Schimbare

afacere buna 2

Ce schimbări suntem dispuși să facem în viața noastră cărora să le facem față? Limita este în noi înșine și este extraordinar atunci când reușim să o dep[șim, dar atunci când facem un salt peste limita noastră și nu avem resursele necesare pentru a face față provocării, starea de bine este puternic afectată și apare un disconfort universal, major. Identificarea resurselor interioare și a ritmului în care putem face schimbări în viața noastră reprezintă un secret care ne poate ajuta să luăm decizii corecte la momentul potrivit.

 Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top