O organizare eficientă  înseamnă identificarea unor oferte și reduceri, identificarea unor modalități avantajoase de a obține un împrumut, posibilitatea de a creea în cele mai bune condiții depozite bancare, acces rapid și avantajos la ceea ce avem nevoie pentru a ne îndeplinii planurile, posibilitatea de a efectua plăți la timp fără comisioane sau penalizari, înseamnă să îți controlezi bugetul, cheltuielile și economiile.

Bugetul: o confirmare matematică a suspiciunilor noastre.

A.A. Latimer

 

Metode

organizare bugetExistă mai multe metode de a-ți organiza bugetul și de a fi la curent permanent cu situația cheltuielilor și a resurselor de care dispuneți. Cele mai simple și  mai la îndemână instrumente sunt reprezentate de o agendă și un creion cu ajutorul cărora se poate organiza nu doar cheltuielile și resursele financiare ci și modul în care vă programați timpul, să vă notați anumite idei etc.

 

Unelte

organizare buget 1Calculatoarele, tabletele, telefoanele inteligente împreună cu un număr suficient de aplicații, de unde se pot alege cele care ne sunt utile în organizare, sunt în top în momentul de față.
Tehnologia ne permite să ne organizăm într-un mod accesibil și fiabil. Accesul la internet înseamnă accesul la informații. Accesul la informații înseamnă că putem identifica oportunități atunci când investigăm și calculăm, atunci când accesăm și suntem la curent cu multitudinea de informații oferită de internet.

 

Strategie

organizare buget 2Putem lua pulsul economic începând cu ofertele care ne fac să economisim până la oportunitățile care ne ajută să ne dezvoltăm un comportament finaciar profitabil.
Cu ajutorul aplicațiilor și  a instrumentelor on-line putem să ne organizăm meticulos și complet fără teama că putem uita sau greși deseori prin faptul că lăsăm în grija creierelor electronice multe din caracteristicile vieții noastre. Facturi plătite la timp, acces imediat la propriile resurse, tranzacții instantanee etc.

 

Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top