În prezent, filmele, muzica și în general media cu tot ceea ce înseamnă ea, ne influențează viața de zi cu zi. În amalgamul de informații și în multitudinea de opțiuni este dificil, în unele cazuri, să identifici ceea poate să ofere calitate și poate să influențeze în bine existența noastră. În fiecare zi suntem prinși în dimensiunile știrilor de ultima oră, a emisiunilor de divertisment, a noilor producții în materie de filme și muzică. Dar din cauze subiective sau obiective nu mai suntem atenți la alegerile care le facem și preferăm să asimilăm ce ne este mai la îndemână și nu întotdeauna ceea ce ni se potrivește sau ceea ce avem nevoie cu adevărat.

Muzica este graiul sufletului. Ea stârnește în noi nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde.

Ludwig van Beethoven

 

Muzica - Artă și stil de viață

muzica filme 1Muzica reprezintă o parte importantă din viața oamenilor, un mod de exprimare, o cale către senzații de bine și în unele cazuri un stil de viață. Crearea, interpretarea , semnificația și chiar definiția muzicii variază în funcție de cultură și contextul social de aceea întâlnim în muzică, de la forme cat mai organizate ale compoziției până la forme de muzică improvizată. Preferințele muzicale personale depind de modul în care ne dezvoltăm cultura muzicală dar și de starea noastră la un moment dat.

 

Evoluția tehnologică

muzica filmeÎncepând cu secolul 20 se remarcă o creștere semnificativă în ceea ce înseamnă dezvoltarea muzicii și a filmelor, precum și accesul la acestea. Filmul începe să se contureze ca formă de artă. Muzica începe să fie asimilată din ce în ce mai mult ca o formă de artă în care explorarea de ritmuri noi, stiluri noi și sunete noi. Evoluția tehnologică care a permis înregistrarea sunetului și editarea lui a permis nașterea unor noi sub-genuri de muzică. Televiziunea și internetul au contribuit masiv la distribuirea și dezvoltarea culturii muzicale și cinematografice. Astăzi, accesul la muzică și filme este simplu și în orice moment putem să le lăsăm să acționeze benefic asupra stării noastre, să avem parte de momente plăcute și relaxante.

 

Multimedia

muzica filme 2Muzică, fotografie, filme artistice, filme documentare, videoclipuri etc. În această eră în care tehnologia permite intelectului și emoției să se manifeste în forme și moduri inedite, surprinzătoare uneori, avem avantajul că oferă resurse dezvoltării umane, prin accesul facil și complet la informatii, precum și posibilități aproape infinite de a se dezvolta ca formă de exprimare.

 

 

Foto: www.MorgueFile.com

 
 
 
 
Back to top