Sănătatea mediului se referă la toate aspectele legate de mediul natural și mediul construit, care poate afecta sănătatea umană din punct de vedere fizic și psihic.  Sănătatea mediului și protecția mediului sunt strâns legate. Sănătatea mediului se concentrează asupra mediului natural și construit în beneficiul sănătății umane, în timp ce protectia mediului este preocupată de protejarea mediului natural în beneficiul sănătății umane și a ecosistemelor.

Am otrăvit aerul, apa și pământul. În încrâncenarea noastră de a controla natura, lucrurile au scăpat de sub control. De aici încolo, progresul trebuie să însemne ceva diferit. Rămânem fără resurse și fără timp.

Robert Redford

 

O lume curată

conserva mediul 1A respecta mediul înconjurător înseamnă un comportament care să reflecte educație și bun simț. A păstra curățenia și integritatea spațiilor în care îți trăiești viața și chiar a participa la activități de îngrijire a acestor locuri personale sau publice, oferă un sentiment de apartenență și responsabilitate, de contribuție la prezentul tău și la viitorul generațiilor care vor urma.

 

Apa, sursa vieții

conserva mediul 2Apa a fost întotdeauna și va fi în continuare elementul esențial pentru existența vieții în ecosistemul în care ființa umană există și se dezvoltă. Să respectăm APA și NATURA ! Să respectăm tot ceea ce este viu și să acordăm atenția necesară existenței. Atunci când ne vom integra pe deplin în mediu prin responsabilizare și participare activă, vom avea surpriza placută ca mediul să ne raspundă cu aceeași monedă, a Stării de Bine.

 

O singura planetă Pământ

conserva mediulFă-ți timp și gândește-te la ceea ce înseamnă mediul pentru tine. Mediul este pentru tine la fel cum corpul este pentru spirit. Ceea ce vei sădi și ceea ce vrei ingriji se va dezvolta și va face parte din viața ta, te va reprezenta la un anumit nivel. Și mediul îți va întoarce mai mult decât ai oferit. Fiecare plantă sau animal, fiecare formă de viață și chiar piatra unui râu are dreptul de a exista pe acest Pământ, împreună cu noi, oamenii.

 

 

Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top