Reutilizarea se referă la identificarea unor utilități în cazul lucrurilor care au fost utilizate. Aceasta include reutilizarea convențională în cazul în care elementul este folosit din nou pentru aceeași funcție și reutilizarea în procese noi, în cazul în care se utilizează într-o funcție diferită de cea originală.

Economia este arta de a obține maximum de la viață. Grija de economie este rădăcina tuturor virtuților.

George Bernard Shaw

 

Economisește

reutilizeaza 1Din punct de vedere istoric, motivația financiară a fost unul dintre principalii factori ai reutilizării. În lumea în curs de dezvoltare, această metodă poate să ducă la niveluri foarte ridicate și complexe de reutilizare, însă creșterea salariilor și ca urmare a cererii consumatorilor comozi pentru  produse de unică folosință, a făcut ca reutilizarea elementelor de valoare mică, cum ar fi ambalajele, nerentabilă în țările mai bogate, să ducă la dispariția multor programe de reutilizare.

 

Soluții universale

reutilizeazaPrin identificarea unor noi utilizări a anumitor produse sau schimbarea lor, fără reprocesare, reutilizarea ajută la economisirea timpului, banilor, energiei și resurselor. Din punct de vedere economic mai larg, reutilizarea oferă produse de calitate pentru oameni și organizații cu mijloace limitate, ajutând să creeze locuri de muncă și activități care contribuie la economie și bunăstare.

 

Remanufacturare

reutilizeaza 2Remanufacturarea este procesul de dezasamblare și de recuperare la nivel de modul și, în cele din urmă, la nivelul componentelor. În acest proces, piesele supuse la degradare și care afectează performanța sau durata de viață preconizată a produsului sunt înlocuite, ca în cele din urmă să ducă la o formă finală a procesului de recuperare a produsului care diferă de alte procese de recuperare în integralitatea sa. De exemplu: o mașină sau un produs recondiționate ar trebui să se potrivească cu asteptările care clientul le are de la o mașină nouă sau produs nou.

 

Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top