Fiecare avem, sau ne gândim la o pasiune, un hobby care ne-ar putea completa activitățile dincolo de viața profesională sau chiar să se îmbine cu ea . Important este să descoperim care este această pasiune și să obținem cât mai multe avantaje pentru starea noastră de bine. Au existat cazuri în care pasiunea, activitățile care erau desfășurate din pasiune, au dus la evoluții semnificative de împlinire personală a celor implicați si au ajuns până la împliniri care s-au materializat în descoperiri ștințifice, invenții care ne fac viața mai bună, creații care ne încântă.

Fără pasiuni nu există nici sublimul, fie în moravuri, fie în creație – artele frumoase s-ar întoarce înapoi la copilăria lor, iar vârstele s-ar bagateliza.

Denis Diderot

 

Imaginați-vă

pasiunea taPentru început imaginați-vă că aveți tot timpul din lume la dispoziție și resurse nelimitate.  În acest caz care este opțiunea pentru a petrece timpul liber? După acest exercițiu de imaginație identificați care sunt resursele reale și cum se poate adapta, conform realității în care existați, ceea ce în imaginație era o preocupare placută. Apoi puneți pe hârtie o strategie care să vă ajute să pășiți către activitatea preferată.

 

Pasiune-Sănătate

pasiunea ta 2Activitățile în aer liber pot reprezenta o pasiune în care regăsim ca avantaj suplimentar un plus de sănătate. Aceste pasiuni includ grădinăritul, drumețiile, plimbările în natură, canotaj, alpinism, speologie, pescuit, admirarea și fotografierea sau filmarea faunei și florei, practicarea sporturilor nautice și a celor de iarnă, yoga în aer liber etc. Veți întâlni oameni care au pasiuni comune, oameni care sunt organizați în cluburi, ceea ce va aduce opțiuni de socialiare și oferă oportunități de dezvoltare a propriei pasiuni.

 

Alege o pasiune

pasinuea ta 1Lista pasiunilor poate continua și cu preocupări ca cititul și scrisul, cântatul, jocurile video, sculptură, colecționarea diferitelor obiecte sau fotografii, origami, programare, pictură, etc. În momentul în care ne alegem pasiunea, sau pasiunile, vom începe specializarea în domeniul respectiv ceea ce va genera treptat, direct proporțional cu dezvoltarea pasiunii, trăiri de bine și, în unele cazuri, manifestări ale creativității și imaginației noastre către folosul și încântarea celor din jurul nostru.

 

Foto: www.PhotoRack.Net

 
 
 
 
Back to top