O comunitate este o unitate socială care împărtășește valori comune. Comunitățile față-în-față sunt de obicei mici însă pot fi și mari sau extinse, exemple de comunități mari fiind comunitățile naționale, comunitățile internaționale și comunitățile virtuale. Internetul a dus la o schimbare în conceptul de comunitate datorită unor limitări geografice mult mai mici care ajută la organizarea oamenilor în comunitati on-line cu interese comune indiferent de locația fizică.
Ca și interacțiunile, comunitățile pot fi privite ca niște organisme care trăiesc într-un mediu comun și care interacționează între ele.

Fă tot ce-ți stă în putință să fii un cetățean folositor societății și să convingi și pe alții să facă la fel. După aceea lasă lucrurile să meargă înainte.

Silvio Pellico

 

În comunitate

comunitati 2Dincolo de discuțiile teoretice care se referă la comunitate există comunitatea care există în realitate, în viața de zi cu zi și care, pentru majoritatea oamenilor, înseamnă un sentiment de coeziune, de acceptare, de siguranță.
De foarte mult timp comunitatea înseamnă camaraderie și acționează ca un sistem de sprijin pentru cei care au nevoie de el. Comunitățile dezvoltă abilități de comunicare. Favorizează accesul la informații de interes comun și general.

 

Implicare

comunitatiIdeea de comunitate poate să apară pur și simplu prin implicarea activă în suportul acordat. Implicarea poate fi la nivelul comunității în care trăim și se poate extinde către comunități mai mari până la nivel mondial.
Starea de bine care o trăim în cadrul comunității poate să însemne în unele cazuri un efort suplimentar din partea noastră, însă în ansamblu, beneficiile individuale și comune sunt de neprețuit.

 

Responsabilitate

comunitati 1Poți zâmbi trecătorilor cunoscuți și poti participa la evenimente din cadrul comunității și astfel poți petrece timp de calitate alături de persoane plăcute, facem miscare, dezvoltăm abilitățile de comunicare și facem schimb de informații. Putem intreprinde activități de voluntariat sau putem să aderăm la un club. Putem iniția activități ca plantarea plantelor, curățarea spațiilor verzi și ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. Toate aceste activități ne feresc de sentimentul de singurătate și ne face să fim fericiți într-o comunitate sănătoasă, la dezvoltarea căreia participăm.

 

Foto: www.PhotoRack.Net

Bibliografie: www.wikipedia.org

 
 
 
 
Back to top